FORGOT YOUR DETAILS?

Schoenmaat baby weten?

Ieder paar babyvoetjes is uniek en ontwikkeld zich in zijn of haar eigen tempo. Het is daarom heel belangrijk om de juiste maat te weten. In deze korte guide helpen we je bij het bepalen van de juiste maat baby moccasins. Opmeten is heel belangrijk want elk voetje is anders. Leeftijd zegt niet altijd alles over de maat!

Is je baby nog niet aan het lopen? Kan ze al een beetje staan of begint ze aan haar eerste stapjes? Babyslofjes zijn erg fijn voor deze fases. Ze zijn superhandig voor binnen, op de creche of in de wandelwagen. Een lekker paar slofjes houdt de voetjes van je baby warm, biedt bescherming en zorgt voor flexibiliteit. Zo kunnen die kleine voetjes optimaal groeien en bewegen. Erg gezond en nog cute ook.

Het is even puzzelen om de juiste babyschoenen maat te vinden. Ieder merk heeft een andere maattabel en daarnaast zijn de voetjes van je kleine uniek. Welke maat babyschoenen moet je kiezen? Het ene paar babyschoenen maat 19 valt klein terwijl een ander paar babyschoenen maat 18 of maat 20 juist groot valt. Je wilt dat je baby gelijk de show steelt met de slofjes. Daarom is het belangrijk dat je ze niet te groot of te klein koopt. Hieronder vind je handige manieren om de juiste maat slofjes te kiezen.

Onze Minimoccasins voldoen aan de maatvoering in de tabel. Ze zijn gemaakt van echt leer en daarom zullen ze ook nog wat uitlopen. Welke maat baby moccasins heb ik nodig? Dit is een hele belangrijke maar ook terechte vraag. Het is zo belangrijk dat je baby de juiste maat draagt. Ervaring leert dat opmeten van tevoren heel belangrijk is. Leeftijd zegt niet altijd alles en elk voetje groeit op zijn/haar eigen manier. De onderstaande twee manieren helpen je bij het kiezen van de juiste maat Minimoccasins.

Schoenmaat Baby XS-10.5CM, 0-6 maanden

Deze schoenmaat is voor de minies en de kleintjes die al een paar maandjes zijn. Kijk altijd even naar het aantal centimers van de lengtemaat. Heb je een grote baby die al op deze lengtemaat zit? Kijk dan ook even voor een grotere maat. Dan hebben jullie er langer plezier van.

Schoenmaat Baby S-11.5CM, 6-8 maanden

Yay, je baby is erg actief. Als je haar onder de armpjes vasthoudt laat ze zich door haar knietjes zakken en zet zich af. In deze fase zijn slofjes erg handig. Meet de voetjes goed op en zorg dat er nog wel ruimte is voor de teentjes.

Schoenmaat Baby M-12.5 CM, 8-14 maanden

Time flies, de mijlpalen die je meemaakt in deze periode zijn er teveel om op te noemen. In deze periode wisselt je dreumes zachte flexibele slofjes af met wat stevigere schoentjes.

Om te weten welke maat je baby nodig heeft kun je het beste met een centimeter de onderkant van het voetje meten: lengte, meet verticaal van hak tot grote teen. Breedte, meet horizontaal het breedste deel onder het voetje. Heb je de juiste schoenmaat voor je baby gevonden? Kijk snel in de shop voor de slofjes

Voor deze methode heb je een wit papier, een potlood en twee voetjes nodig. Trek het voetje van je baby om op een wit papier en meet daarna de lengte en de breedte na. Zie methode 1 een voor de exacte lengte en breedtemeting.

Schoenmaat baby

Schoenmaat baby weten? Babyvoetjes groeien de eerste maanden erg snel.  Heb je nieuwe babyschoenen of slofjes gekocht? Knipper met je ogen je ze zijn alweer te klein. Het is daarom belangrijk om de juiste maat te kiezen. Je hebt keuze uit babyschoenen maat 18, babyschoenen maat 19 of maat 20.  Bij Minimoccasins denken we niet in maatcijfers of leeftijd maar in centimeters. Waarom? Omdat elk paar voetjes in haar eigen tempo groeit. Hoe kies je de juiste schoenmaat voor je baby? Voetjes groeien snel, wist je dat er ongeveer elke drie maanden een maat bij komt. Koop daarom slofjes of babyschoentjes altijd een maatje groter. Besef je daarbij wel dat ze dus eerst nog niet ideaal zitten omdat je ze groter hebt gekocht dan het voetje daadwerkelijk is. Minimoccasins kijkt naar voetjes in centimeters en niet zozeer naar leeftijd. De ene baby heeft met drie maanden hele grote voeten terwijl de andere juist hele kleine heeft. Onze baby moccasins zijn verkrijgbaar in maat XS -10.5 CM, maat S-11.5 CM en maat M-12.5 CM. Om gelijk plezier te hebben van je sloffen adviseren we je om de voetjes van je kleine schat te meten. Bekijk onze meetmethodes om op de juiste manier te meten. Ook kun je even googelen op voetjesmeters. Erg handig! Is je baby al bijna twee jaar? Na die leeftijd gaat de voetjesgroei niet meer zo extreem hard. Op die leeftijd hoef je de schoenmaat van je baby niet meer echt op de groei te kopen. Let wel op dat schoentjes en slofjes wel altijd ruim bij de teentjes en flexibel moeten zijn. Dit is een must voor optimale ontwikkeling. Je baby heeft voordat ze gaat lopen alleen maar slofjes nodig. Dit is lekker voor warmte en bescherming op de crèche, in de box of kinderwagen. Gaat je baby staan en lopen? Ga dan voor schoentjes die een flexibele rubberen zool hebben en wat steviger zijn.

TOP